FB IMG 1432740461817

ΔΕΘ - Συνάντηση Εκπροσώπων Διμερών Επιμελητήριων Θεσσαλονίκης με τον Αναπληρωτή Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Εξωτερικών

Με πρωτοβουλία του Ελληνοαρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των διμερών επιμελητηρίων που έχουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της πανηγυρικής 80ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.logo arm

 

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο περίπτερο της Γ.Γ. Δ.Ο.Σ. στη Δ.Ε.Θ. συζητήθηκαν οι τρόποι διεύρυνσης  της συνεργασίας μεταξύ των διμερών επιμελητηρίων και ο συντονισμός των εν γένει ενεργειών τους, η προώθηση κοινών δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η στοχευμένη δικτύωση των μελών τους και η ανάληψη συντονισμένων ενεργειών για την προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πέτρος Τριάρχης Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Εξωτερικών, Matthias Hoffmann Διευθυντής Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Marco Della Puppa Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Ιωαννίδης Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, Bruno Chasserieau Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Γεωργάκος Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Καζαντζής Πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Άκης Δαγκαζιάν Β' Αντιπρόεδρος του Ελληνοαρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και Ιωάννης Βεργίνης Επίτιμος Πρόξενος του Δουκάτου του Λουξεμβούργου στη Θεσσαλονίκη.

 

Η πρωτοβουλία έτυχε ευρείας αποδοχής από όλους τους συμμετέχοντες και χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Πέτρο Τριάρχη, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω δικτύωση μεταξύ των Ο.Ε.Υ. και των αντίστοιχων διμερών επιμελητηρίων.

 

Οι συμμετέχοντες απηύθηναν ανοιχτή πρόσκληση στην ως άνω πρωτοβουλία σε όλα τα διμερή επιμελητήρια που έχουν ενεργή παρουσία στη Θεσσαλονίκη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές Οκτωβρίου όταν και αναμένεται να εκδώσουν κοινή δήλωση.

 

αναπληρωτής γγ και εκπρόσωποι διμερών επιμελητηρίων.jpg

Ανεβαίνει ο «πυρετός» στην 80η ΔΕΘ

Σε ένα ραντεβού μουσικών εκπλήξεων περίμενε χθες τον κόσμο ο Γιώργος Μαζωνάκης, που πήρε τη συναυλιακή σκυτάλη στο πλαίσιο των MusicEvents της 80ης ΔΕΘ, έχοντας στο πλάι του τη Μαλού. Στις 21:30, στην υπαίθρια σκηνή στην Πύλη Τόξο, ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του και ανέβασε τον μουσικό «πυρετό» της διοργάνωσης.

Το προηγούμενο βράδυ ο Πάνος Κιάμος ξεσήκωσε με τους λαϊκούς του ρυθμούς το κοινό και έβαλε… φωτιά στο συναυλιακό χώρο της 80ης ΔΕΘ. Μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που έσπευσε να διασκεδάσει με τις μουσικές του προτάσεις. Kiamos

Μέχρι την Κυριακή η 80η ΔΕΘ καλεί σε μονοπάτια μυστηρίου τους επισκέπτες, στο 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου της Θεσσαλονίκης, «Mysticon», που θα φιλοξενηθεί στο Περίπτερο 8.mysticon Η διαφορετική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Η 80η ΔΕΘ γίνεται… σκηνικό για σενάρια απόδρασης, αστυνομικές ιστορίες και περιπέτειες του μυαλού, κυνήγι θησαυρών και ξεναγήσεις όπου το φανταστικό συναντά την ιστορία.

Ταυτόχρονα, όμως η 80η ΔΕΘ απευθύνει και κάλεσμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται στο περίπτερο 2, το Σάββατο, από τις 17:00 έως τις 21:00, σε συνεργασία με την 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή των υπηρεσιών αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της πόλης. 

Σημείο συνάντησης των βιβλιόφιλων της Θεσσαλονίκης γίνεται καθημερινά το περίπτερο 2, όπου στο θεματικό αφιέρωμα Bookmarket μπορεί κανείς να βρει μεγάλη ποικιλία τίτλων από την παλαιότερη και σύγχρονη εκδοτική παραγωγή. 

Την ίδια στιγμή το περίπτερο 17 πάλλεται από νεανική ζωντάνια στο μεγαλύτερο gamingevent των Βαλκανίων, το e-gamingKλασικό και σύγχρονο gaming, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και τουρνουά και άπειρα happenings κρατούν καθημερινά ζωντανό το ενδιαφέρον της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Και βέβαια το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» περιμένει τον κόσμο για να τον μυήσει στον μαγικό κόσμο της σοκολάτας, με σοκολατένιες γευστικές δοκιμές, γλυκές εκπλήξεις και ένα σκηνικό βγαλμένο από…παραμύθι. 

Επίσημη τράπεζα είναι η Εθνική Τράπεζα. Το σημαντικό γεγονός της έλευσης των «Μαγεμένων» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υποστηρίζεται από το ΕΒΕΘ, τον ΟΛΘ, το ΕΕΘ και την ΕΥΑΘ. 

To Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» βραβεύει τους επιτυχόντες

 Σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού, χαράς και συγκίνησης, το διευθυντικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» τίμησε τους απoφοίτους του - την Τετάρτη, 2/9/2015, στο ξενοδοχείο PortoPalace- για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, εξασφαλίζοντας μια θέση σε πολύ καλές σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας μας. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Αποφοίτων «ΔΕΛΑΣΑΛ» εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους, και αυτοί με τη σειρά τους, στους επιτυχόντες, ενώ η Διεύθυνση του Κολεγίου τούς απένειμε αναμνηστικές πλακέτες.

Τα ποσοστά των 94.3%, σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και των 93.9%, σε σχολές ΑΕΙ, δικαιώνουν την προσπάθεια τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών τους.

000328

Μαθητές – Γονείς – Καθηγητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στο Θεατρικό Εργαστήρι του Αριστοτέλειον!

Θεατρικό Παιχνίδι «Επί Σκηνής» για παιδιά,

στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

«Παιδιά! Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την αυλαία της φαντασίας!!!»

ergastiri deltio

Για 2η χρονιά, τα παιδιά θα γίνουν πρωταγωνιστές ενός κόσμου παιχνιδιού, έκφρασης και δημιουργίας, στο Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σκηνής», του Θεάτρου Αριστοτέλειον!

Η περσινή θεατρική σαιζόν έμεινε αξέχαστη, τόσο στα παιδιά, όσο και στους δασκάλους – εμψυχωτές, που είδαν τον ενθουσιασμό στα μάτια των παιδιών και των γονιών τους, ως την μεγαλύτερη ανταμοιβή τους!

Περισσότερα από 100 παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, πρωταγωνιστώντας σε μια παράσταση αφιερωμένη στο ταλέντο τους, ερμηνεύοντας …«Επί Σκηνής», αποσπάσματα από τα Χορικά του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

Περισσότεροι από 750 θεατές κατέκλυσαν την αίθουσα του Αριστοτελείου, σε μια εκδήλωση που κατέληξε σε ένα άνευ προηγουμένου παρατεταμένο χειροκρότημα!

Στα highlights της περσινής χρονιάς, η επιλογή από τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη δύο μαθητριών του εργαστηρίου, για την ενσάρκωση του παιδικού ρόλου στην sold out παράσταση «Ο Πουπουλένιος» και η συμμετοχή τριών μαθητών στο τηλεοπτικό σποτ του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, με την συμμετοχή του Σωτήρη Καλυβάτση.

Το «Επί Σκηνής» είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια από 5 ετών έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.

Η φιλοσοφία, αλλά και ο στόχος, είναι τα παιδιά να γίνουν μια μεγάλη παρέα, που μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι θα αναπτύξουν την φαντασία, τον αυθορμητισμό, τα εκφραστικά τους μέσα και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα αποτελείται κυρίως από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και από πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια, με κατάληξη μία παράσταση –παρουσίαση στο τέλος της χρονιάς, στη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

Κάθε Σάββατο πρωί στη σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον!

Έναρξη εργαστηρίου: Οκτώβριος 2015

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Πληροφορίες –κρατήσεις : 2310 250303, Καθημερινές 09:00 – 14:00

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /home/zwstithe/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Θεσσαλονίκη