FB IMG 1432740461817

Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, ο Mr Quizdom της παρέας!

 

slidepic social.quiz v21 410x344

 

 

 

 

 

Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού

To Quizdom είναι μια ελληνικότατη εφαρμογή που βρίσκεται πλέον αποθηκευμένη σε περισσότερες από 1.000.000 ηλεκτρονικές συσκευές, δεν είναι σίγουρα λίγοι οι χρήστες του! Πρόκειται για ένα κουίζ γνώσεων που μπορείς να παίξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή με αντιπάλους που δεν γνωρίζεις αλλά και με τους κολλητούς σου.

Ο δημιουργός του, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, είχε την ιδέα και αυτή την στιγμή έχει δημιουργήσει ένα «φρούριο» που όλη μέρα δουλεύει με μια ομάδα ανθρώπων για το Quizdom.

9 1437345258 2.86.124.89

Πούλησες το πρώτο σου παιχνίδι, όταν ήσουν 14 ετών, ήταν ξεκάθαρο μέσα σου από τότε ότι θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτή την ενασχόληση;
Για να ασχοληθείς και να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αγαπάς. Ήξερα ότι θα υπάρξει και συνέχεια, είναι σαν μία σπίθα όπου ξέρεις και περιμένεις ότι θα ανάψει φωτιά. Πριν από ένα χρόνο σχεδόν μου δόθηκε η ευκαιρία με κάποιους φίλους, ώστε να ξεκινήσουμε και το κάναμε δημιουργώντας ένα σχέδιο που περιλάμβανε όλο το στήσιμο του παιχνιδιού όσο και άλλων πραγμάτων που χρειάζονται για τη δημιουργία και τη συνέχεια του.


Το quizdom έχει πλέον περισσότερους από 1.000.000 χρήστες, τι ευθύνη έχετε ως ομάδα απέναντι στους παίκτες;
Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία της εφαρμογής θέλαμε κάτι απλό, να μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα είτε αυτός είναι 19 ετών είτε είναι 89 ετών. Είναι κάτι που καταφέραμε με την ευκολία στο χειρισμό, την απλότητα του παιχνιδιού αλλά και τη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων όλων των ηλικιών αυτό το διάστημα. Οι ευθύνες όσον αφορά τους παίκτες είναι πολλές και βασικό είναι να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον και την διασκέδαση των παικτών.


Είναι εθιστικό;
Όλα τα παιχνίδια έχουν έναν λόγο εθισμού. Ο κυριότερος είναι η ανταγωνιστικότητα, πάντα σε λογικά πλαίσια, και είναι κάτι που έχουμε καταφέρει. Φίλοι, γνωστοί, ζευγάρια παίζουν μεταξύ τους για διασκέδαση, ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό, ποιος είναι πιο έξυπνος ή ακόμα και άγνωστοι για να γνωριστούν ή να βγουν ραντεβού.

1006 1437346816 2.86.124.89Ποιος είναι ο συχνότερος λόγος που ίσως κάποιος μπορεί να το βαρεθεί και να μην ξανά ανοίξει την εφαρμογή;
Μερικές φορές μας αναφέρουν πως οι ερωτήσεις είναι πολύ δύσκολες. Από μεριά μας, προσπαθούμε να έχουμε τόσο εύκολες όσο και δύσκολες ερωτήσεις, κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο. Ένας άλλος λόγος είναι οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται, είτε γιατί κάποιος ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι, είτε γιατί λήγει ο γύρος του παίχτη. Φυσικά το δεύτερο το έχουμε αποτρέψει σιγά σιγά μέσω των ρυθμίσεων όπου δίνεται η δυνατότητα να κάνουν σίγαση αυτών των ειδοποιήσεων.


Ισχύει πως μέσα από το chat του quizdom βρίσκουν πολλοί ευκαιρία για φλερτ;
Είναι ευρέως γνωστό, όταν δεν είσαι τετ-α-τετ είναι πιο εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον. Είτε κερδίσεις, είτε χάσεις σου δίνεται η ευκαιρία να στείλεις μήνυμα. Εάν υπάρχει και φωτογραφία στο προφίλ του αντιπάλου και σου αρέσει, είναι ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο. Στο κάτω κάτω, δεν έχεις τίποτα να χάσεις !!


Πιστεύεις υπάρχει περίπτωση σε λίγο καιρό να αντικατασταθεί το «πως σε λένε στο facebook» με το «πως σε λένε στο quizdom» ;
Μέχρι στιγμής η πρώτη ερώτηση που έχω ακούσει προσωπικά είναι το «παίζεις quizdom;» και μετά ξεκινάει η ερώτηση για το όνομα που χρησιμοποιεί. Είναι κάτι που ακούμε αρκετά συχνά.
Από ένα παιχνίδι γνώσεων θέλετε (quizdom)σκέφτεστε να το μετατρέψετε σε ένα ανταγωνιστικό μέσο των social media ; (με την πρόσθεση φωτογραφιών κτλπ)
Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε μία νέα social media εφαρμογή. Είναι ένα trivia παιχνίδι, σκοπός του είναι η διασκέδαση και η μόρφωση. Όλα τα υπόλοιπα έχουν προστεθεί για να γίνει πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό το παιχνίδι.


Ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της δυναμικής της εφαρμογής ; Σας έχουν κάνει κάποια πρόταση από το εξωτερικό για να βγει και σε άλλες γλώσσες ;
Προτάσεις έχουν γίνει και είναι κάτι που ετοιμάζουμε. Χρειάζεται αρκετή εργασία και μελέτη ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, που φυσικά εξαρτάται και από την οικονομική δυναμική της κάθε χώρας που θα αποφασίσουμε να διαθέσουμε τη νέα μορφή Quizdom.


Δημιούργησες ένα παιχνίδι για ηλεκτρονικές συσκευές, νιώθεις ‘’υπεύθυνος’’ που ελαττώνονται οι συγκεντρώσεις φίλων για να παίξουν από κοντά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;
Το Quizdom δεν αντικαθιστά την ιδέα των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Προς το παρόν μένει σε παίκτη εναντίον παίκτη. Ίσως μερικές φορές να βγούμε για καφέ και αντί να μιλάμε να παίζουμε quizdom ακόμα και μέσα στην παρέα. Δεν είναι κάτι τόσο συχνό, βλέπουμε πως παίζουν συνήθως τις «κενές» τους ώρες, όπως είναι στη διαδρομή προς την εργασία, προς το σχολείο, την παραλία ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή βρουν χρόνο.

11 1437345970 2.86.124.89

Το Quizdom άρχισε με 4.000 ερωτήσεις, μετά με την βοήθεια του κόσμου έφτασε στις 10.000 και τώρα υπάρχουν 20.000 ερωτήσεις. Ο δημιουργός του, από τις 20.000 ερωτήσεις γνωρίζει περίπου τις 10 με 12 χιλιάδες ερωτήσεις. Παίξαμε μαζί μια παρτίδα και φυσικά έχασα… πανηγυρικά!


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /home/zwstithe/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Θεσσαλονίκη